lessphp fatal error: load error: failed to find /var/www/vhosts/44/252836/webspace/siteapps/WordPress-401310/htdocs/wp-content/themes/theme53366/bootstrap/less/bootstrap.lesslessphp fatal error: load error: failed to find /var/www/vhosts/44/252836/webspace/siteapps/WordPress-401310/htdocs/wp-content/themes/theme53366/style.less Of je 21 of 80 jaar bent - Quaning

Of je 21 of 80 jaar bent

tante-annie-helicopterWat een bijzonder weekend. De begrafenis van de vader van een vriendin, mijn peettante die haar 80ste verjaardag viert, en onze dochter die 21 jaar is geworden. Het zijn die momenten in een mensenleven waarin degene om wie het gaat geëerd en gevierd wordt. Door met elkaar te zijn, door de speeches waarin herinneringen worden gedeeld en naar de toekomst wordt gekeken. Met een lach en een traan. Automatisch dwalen mijn gedachten dan af ...

Brengen
Ik denk dan direct aan de zijnsintentie van die persoon, aan het Quaning-gedachtegoed, aan wat er allemaal verteld wordt, gebeurd is, waarin die zijnsintentie ligt opgeslagen en zichtbaar wordt. Wat kwam hij brengen? Wat is haar unieke bijdrage? Leeft zij daar al zoveel mogelijk naar? Waar zaten de levenslessen? Waar zitten ze? Wat hebben de mensen om haar heen haar gebracht? Wat heeft hij zijn kinderen gebracht?

Magnifiek
Rijk en dankbaar voel ik me op die momenten, bezig met waarom ik hier ben. Er is al zoveel zelf te ontdekken als je weet waar je op te letten hebt. Zoveel ‘toevalligheden’ in iemands leven, gestart in zijn eerste 10 jaar, de levensschool-periode. Sommige overduidelijk, sommige subtieler. Het leven zit magnifiek in elkaar.
En met dat te vinden, daarmee mag ik me mijn hele leven, ja ook na die door anderen ingestelde pensioenleeftijd, mee bezig houden. Ik zei het al, rijk en dankbaar voelt dat. En nieuwsgierig.

Verlangen
Ik ben heel benieuwd naar hoe onze dochter haar unieke bijdrage steeds verder zal gaan leveren. Als we zien hoe snel ze zich ontwikkelt in deze periode, dat belooft nog wat. Vooral met haar doorzettingsvermogen (heb ik ook weleens van gebaald hoor, als ze weer eens iets in haar hoofd gehaald had dat moest en zou ...).
En dan mijn peettante, het jongere zusje van mijn vader, op bevrijdingsdag 80 jaar geworden, waar wij hoogstverbaasd over waren, want ze voelt en ziet eruit als 65 ofzo. Een heel leven achter de rug, met van alles wat je daarbij kunt bedenken. en dan toch voor het eerst in een helicopter, ook nog even zelf gevlogen, wat ze al heel lang heel graag wilde. Zo wil ik het leven ook blijven benaderen, handelen naar je zuivere verlangen, op welke leeftijd dan ook, en er blij van worden.

Cadeau
En oh ja, op speciaal verzoek van mijn broer Theo aandacht voor het Nederlandstalige filmpje dat we pas geleden van de Quaners cadeau hebben gekregen: de uitleg van het Quaning-gedachtegoed en dus over de zijnsintentie. Kijk maar hieronder. Past mooi bij dit blog. Ik wens je een heel fijn weekend!

Hartelijke groeten van

Helma Lieberwerth

week 18 – 5 mei 2017

Quaning uitgelegd - een LFQ video

No Comments Yet.

Leave a comment