Altijd een oplossing!

dick-and-angel-chateau-de-la-motte-huttonHet is maandagavond. Ik heb Saskia net geappt. Een week eerder hadden we het erover gehad. De bouw van haar nieuwe werkruimte begint in de laatste fase te komen. We spraken over de verschillen in aanpak van een verbouwing tussen mannen en vrouwen. Over bij jezelf blijven of de lijn van de ander volgen. Over vakmanschap en gevoel. Toen dacht ik gelijk aan een van mijn favoriete televisieprogramma’s van dit moment. Die ‘moest’ ze zien, zo vertelde ik haar.

Plezier
Vanwege inspiratie en herkenning. Dus, ik appte haar dat het bijna zo laat was dat programma ‘Het roer om: terug naar het Franse kasteel chateau’ op tv te zien zou zijn. Een Britse realityserie waarin Dick Strawbridge en zijn vrouw Angel Adoree worden gevolgd bij de renovatie van hun chateau in Frankrijk. Als je het hebt over mensen die hun hart volgen, die doen waar ze voor gebakken zijn en waar anderen dus plezier aan beleven, dan heb je hier een prachtig voorbeeld. Wat zijn ze leuk! En hoe mooi zetten ze hun talenten in, versterken ze elkaar daarbij. Wat Angel bedenkt, en echt, zij is super creatief (denk: lift in middeleeuwse toren), daar vindt Dick, soms eerst een beetje brommend, telkens weer een oplossing voor. Die hij vervolgens ook nog zelf uitvoert. En onderwijl hebben ze zoveel lol samen. “GE-WEL-DIG”, zoals Saskia na afloop appte.

Uniek
Ik kijk graag naar dit soort televisieprogramma’s. Mensen die weten dat ze hun leven willen, nee sterker nog, vanuit een diep innerlijk weten voelen dat ze het moeten, veranderen, en dat ook doen. Gewoon hun gevoel volgen. Soms de taal amper machtig, vaak allerlei obstakels tegenkomend, en toch vanuit de zekerheid dat dit is wat ze te doen hebben. “Er is altijd een oplossing.” zei ooit iemand tegen me. En dat lijkt ook het adagium van Dick en Angel. Gevoed vanuit het verlangen om te doen wat zij uniek bij te dragen hebben.

Kijken
Ook kijken? Klik dan hier voor de gemiste uitzendingen, of kijk aanstaande maandag ook, om 21.30 uur bij RTL4. Veel plezier!

Wens je een heel fijn weekend!

Hartelijke groeten van

Helma Lieberwerth

week 7 – 17 februari 2017

No Comments Yet.

Leave a comment