Mijn bedrijf groeit weer!

Marielle: “Petra zit tegenover me. Onze blikken zijn gericht op het scherm van haar laptop. Daar staat het dan. Dit zorgt er dus onder andere voor dat de groei van mijn bedrijf achterblijft bij de verwachtingen die ik heb. Ik voel het gelijk, dit is het. Hier draait het om.

Die komt binnen
Onbeschermd, dat staat er. Voor mij betekent dat dat niemand het voor je opneemt, dat je je alleen voelt. Die komt binnen. Op Petra’s vraag wat ik in de eerste 10 jaar van mijn leven heb gezien, gehoord, ervaren als het daarom gaat, weet ik het direct. Al die keren dat ik op school iets vervelends meemaakte. Waarover ik dan graag thuis wilde vertellen, maar ik mijn mond maar hield. Er werd toch nauwelijks op gereageerd. Al het andere was blijkbaar belangrijker. Ik verstopte mezelf zodat niemand mij zag of hoorde. Sowieso zorgde ik ervoor dat ik me gedeisd hield, er was toch niemand die er voor mij zou zijn. En ook dat er altijd werd gezegd dat we zuinig moesten zijn. Voor mij werd alleen bij uitzondering en bij hoge noodzaak geld uitgegeven. Was ik het wel waard om geld aan uit te geven.

Glashelder
petra-sarkol-blog-quaning-nov16
Ik snap het. Ik begrijp gelijk waarom dit ervoor zorgt dat de groei van mijn bedrijf stagneert. Ergens zit er dus iets in mij dat ervoor zorgt dat ik me verstop als het erop aan komt. Dat ik mezelf niets waard vind. Dat ik alleen investeer in het hoognodige, voor mezelf en ook voor mijn bedrijf.
Petra legt uit dat de ervaringen op dit gebied er nu juist voor gezorgd hebben dat mijn talent onder andere ligt in het mensen zichtbaar maken, hen laten uitstralen wie ze zijn en dat ze dat waard zijn. Daarom voelde ik natuurlijk, ondanks alle stilstand in groei, heel diep van binnen, steeds weer dat ik als Image Consultant moet werken, vanuit mijn eigen bedrijf. Het is me glashelder.

Tijd om te veranderen
Nu is het tijd om de informatie in mij die ervoor zorgde dat ik nog steeds dit soort ervaringen op mijn pad kreeg, te veranderen. Zodat mijn bedrijf wel gaat groeien, dat ik wel investeringen wil doen, omdat ik het waard ben, omdat mijn klanten het waard zijn. Petra vraagt mijn toestemming, en ik zeg ‘ja’. De software doet zijn werk.

Groei
De gesprekken, de dagelijkse opdracht, de inzichten, dat wat de software doet, de dingen die vanzelf anders werden: het heeft er allemaal toe bijdragen dat mijn bedrijf nu wel de volgende stappen zet. Ik ben zo blij dat ik mijn gevoel gevolgd heb toen ik Petra ontmoette tijdens die netwerkbijeenkomst en ze me uitnodigde om een workshop bij haar te volgen. Daarna heb ik bij haar een Quaning-RG program Personal gedaan.
Wat er daarna allemaal veranderd is? Nou, ik investeer in mezelf en in mijn bedrijf, als vanzelfsprekend, ik doe het gewoon. Ik straal uit dat ik iets moois te bieden heb, en dat heb ik ook. Hiermee trek ik de mensen voor wie ik van betekenis kan zijn. De belangstelling voor en deelname aan mijn workshops is toegenomen. Ik heb verschillende verzoeken van andere coaches gekregen om samen te werken en workshops te ontwikkelen. Ik ben bezig met een marketingcampagne. Ik zet mijn ervaringen en creativiteit ten volle in en kan daardoor anderen laten groeien en dat is wat ik wil. Dat is mijn doel en dat heb ik hiermee bereikt.

Petra Sarkol Quaning

 

 

 

opgetekend door Petra Sarkol
23 november 2016

No Comments Yet.

Leave a comment