Blik op emoties

helma-lieberwerth-quaning-blik-op-emotiesZo, wat een bijzondere week was dit. Wat een leuke ontmoetingen. Wat een mooie gesprekken. Met allerlei mensen: bekend, nieuw, vanuit mijn vak en privé. En zoals dat als vanzelf gaat, elke keer kwam het Quaning-gedachtegoed op de een of andere manier ter sprake. Toen ik op de week terugblikte werd me één ding heel duidelijk. Die andere blik op wat er in je leven gebeurt en is gebeurd, dat mogen nog veel meer mensen weten.

Signalen
Die andere blik, wat dat is? Als je het e-book over het Quaning-gedachtegoed al hebt gelezen, dan weet je vast wat er nu verder zal volgen. De signalen, weet je nog? De signalen die het leven je geeft over dat waar jouw unieke bijdrage in ligt of wat een onderdeel is om die unieke bijdrage te kunnen leveren. En hoe je die herkent. Een van die signalen is hoe je je voelt over iets, over emoties hebben we het dan. Als we de negatief ervaren emoties er nu eens uitpikken. Meestal wordt daar zo naar gekeken als een gevoel waar je zo snel mogelijk vanaf wilt. Op welke manier dan ook. Weg ermee. Terwijl nu juist die emotie je een groot cadeau kan brengen. Dat gevoel is er namelijk vanuit een verlangen dat je hebt.

Emoties

Kun je je bijvoorbeeld ontzettend ergeren aan die ene collega die steeds maar op de voorgrond treedt? Geef jezelf dan eens oprecht antwoord op de vraag welk verlangen deze persoon in jou triggert.
Of baal je er zo van dat jij altijd degene bent die zo keihard doorwerkt terwijl je collega op een gegeven moment het wel genoeg vindt en naar huis gaat. Welk verlangen vormt de basis voor jouw balen?
Of frustreert het je dat niemand naar je lijkt te luisteren als jij oppert om iets op een bepaalde manier te doen? Welk verlangen van jou zorgt daarvoor?
En dit zijn dan nog maar een paar duidingen van emoties als signalen. Quaners weten er nog veel meer.

Kwartje

Vanuit een andere blik kijken naar wat er gebeurt en wat de functie daarvan is. Zoiets typte ik net. Opeens valt er een kwartje. Ik baalde een beetje. Nou ja, een beetje. Zoveel te doen, en zo, voor mijn gevoel dan, weinig tijd. Hoe zou ik dat gaan doen. Ook nu, dit weekend. En al typend snap ik ‘m opeens. Mijn verlangen om zoveel mogelijk mensen te laten weten hoe ze vanuit hun unieke bijdrage hun leven kunnen leven, is groot. Ik zou bijna willen dat ik mezelf kon splitsen om alles te doen wat daarvoor nodig is. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die samen met mij het Quaning-gedachtegoed delen. Daar ben ik heel dankbaar voor. En er mogen er nog veel meer bij komen. Dan kunnen we dat samen doen! Daar ligt dus mijn verlangen :-)). En hoe mooi, dat dat de afgelopen week op verschillende manieren steeds meer vorm heeft gekregen.

Masterclass


Over mezelf splitsen gesproken, dat doet me denken aan teleportatie, haha. Daar heb ik dit weekend ook nog wat in te doen. Ik ga de masterclass kwantummechanica die we de Quaners extra hebben aangeboden, verder voorbereiden. Ik heb er zin in. Mijn baal-gevoel is weg. Nog meer delen over de oorsprong van het gedachtegoed is ook mijn verlangen voeden. Ik ga aan de slag.

Voor nu, heel fijn weekend toegewenst. Tot volgende week!

Hartelijke groeten van
Helma Lieberwerth


week 2 – 13 januari 2017

1 Response

  1. Goed te lezen!

Leave a comment