Droombaan gevonden

Anjana Jagernath QuaningHaar droombaan, Young Professional Shanny ziet het al voor zich. Een baan die bij haar past, waarvan ze helemaal blij wordt. Dat is wat ze wil. Maar bij het zoeken van haar droombaan merkt ze op dat haar iets in de weg zit: “Ik wilde gewoon een baan, maar op de een of andere manier blokkeerde er iets.” Hoe de weg vrij gemaakt werd naar haar droombaan, dat lees je in dit blog geschreven door Anjana Jagernath.

Ik wil gewoon een baan!
Shanny: “Ik wilde gewoon een baan, maar op de een of andere manier blokkeerde er iets. Ik ging op zoek naar advertenties en ik vond ook best leuke. Maar voor de leukste vacatures moest ik een motivatie insturen. En dan stopte het eigenlijk voor mij. Dan moest ik iets over mezelf vertellen en dat vond ik zo lastig. Dan legde ik de advertentie liever opzij. Daar baalde ik van, want die baan wilde ik wel. Daarom ben ik naar Anjana gegaan. Ik wilde wel iets over mezelf kunnen vertellen en natuurlijk die leuke baan krijgen. Nou, er is me een hoop duidelijk geworden, en er gebeurde nog meer!

Andermans mening
Tijdens de eerste sessie die Anjana en ik hadden werd er voor de eerste keer met de software geanalyseerd. Het thema dat op het scherm verscheen voelde ik gelijk. Dit had te maken met dat ik had geleerd vooral de mening van mijn ouders belangrijk te vinden, en hun negatieve kijk om alles wat ik deed. Alles werd voor me besloten en ik volgde daarin. Ook al voelde ik dat hun besluit voor mij verkeerd was. Ik hield mijn mening daarover voor me. Met al hun goede bedoelingen natuurlijk. Het heeft er wel voor gezorgd dat ik mijn eigen mening en zelfvertrouwen kwijt was. Dan is het ook lastig om een motivatie te schrijven waarom jij het meest geschikt bent voor die baan, laat staan ook te weten dat jij die baan goed kunt invullen.

Stem geven
Het werd me overigens ook duidelijk dat de reden waarom ik dit zo moest ervaren, ligt in blog-anjana-jagernath-lfq-droombaan-sept16het feit dat ik juist heel goed in staat ben om mensen een stem te geven, hun zelfvertrouwen te voeden. Ik weet ten slotte wat het tegenovergestelde met je doet. Daarom ben ik ook zo blij met mijn vrijwilligerswerk met verstandelijk gehandicapten. Bizar, en heel mooi, om dat te ontdekken.

Mijn droombaan
Ook bizar en mooi is dat ik tijdens het Quaning-RGprogram met Anjana steeds meer opmerkte dat ik gewoon mijn mening gaf, dat ik opeens wel reageerde op die vacatures waarvoor ik een motivatie moest schrijven. En, guess what, twee weken nadat we het program hadden afgesloten heb ik die heel leuke baan. Precies wat ik leuk vind.YEAH!! Ik heb gelijk Anjana gebeld om het haar te vertellen. Missie geslaagd!”

 

Anjana Jagernath
14 september 2016

Lees ook andere artikelen uit het LFQ Magazine of een van de blogs geschreven door Quaners over hun ervaringen met Quaning.

No Comments Yet.

Leave a comment