lessphp fatal error: load error: failed to find /var/www/vhosts/44/252836/webspace/siteapps/WordPress-401310/htdocs/wp-content/themes/theme53366/bootstrap/less/bootstrap.lesslessphp fatal error: load error: failed to find /var/www/vhosts/44/252836/webspace/siteapps/WordPress-401310/htdocs/wp-content/themes/theme53366/style.less Eén met het geheel - Quaning

Eén met het geheel

IMGP5259Ik loop nog een beetje te rommelen voordat ik naar bed ga. Op de televisie staat Pauw aan. Ik zie dat er een bont gezelschap aan tafel zit. Zoals Frank Lammers, Sophie Hilbrand en Jan Lammers. Ze hebben het over het nieuwe programma van Sophie, Sophie in de mentale kreukels, over stress en burn-out. Opeens hoor ik Jan Lammers iets zeggen waardoor de uitzending direct mijn volle aandacht heeft.

Burn-out
Jan zegt dat als je één bent met het geheel dan ben je jezelf. Mensen die last hebben van een burn-out staan op zichzelf, zijn alleen met zichzelf bezig, daarom krijgen ze die burn-out. Dat is een interessante uitspraak, en grotendeels in lijn met mijn ideeën hierover. Jan kan op een felle reactie van Sophie rekenen. Zij vertelt dat ze ook sporters heeft gesproken die een burn-out hadden, dus dat zijn conclusie een verkeerde is. Eerder was het nieuwe raceseizoen en Max Verstappen, een sporter, ter sprake gekomen. Sophie deed gelijk een aanname, een verkeerde in mijn optiek.

Relaxed
Jeroen Pauw vroeg Frank Lammers naar zijn ervaringen met Max Verstappen tijdens de opnamen van de commercials voor Jumbo. Frank antwoordde dat Max altijd relaxed was. Max heeft een flink gevulde agenda en toch was hij er daar helemaal. Max vroeg wat hij moest doen, zei “oké” en deed wat hij moest doen. Frank sprak zijn respect daarvoor uit. Waarop Jan Lammers zei dat het bijzondere aan Max is dat hij altijd en overal gewoon zichzelf is. En vervolgens maakte Jan die opmerking over één zijn met het geheel.

Jezelf zijn
Sophie reageerde heftig dat sporters ook een burn-out kunnen hebben. Volgens mij miste ze dus de clue. Jan’s opmerking geldt voor alle mensen. Als je doet waarvoor je gebakken bent, ben je verbonden met jezelf en verbonden met het geheel, ben je één met het geheel. Heb je energie, weet je wat je doet en te doen hebt. Voor jezelf en voor anderen. Dan zou er geen sprake kunnen zijn van een burn-out. Dat ervaren Quaners ook als zij mensen met een burn-out begeleiden. In de programs die we doen met mensen die een burn-out ervaren, wordt ook hun zijnsintentie ontdekt en de verbinding daarmee geoptimaliseerd. Dat is nodig om je verbonden te voelen met wie je bedoeld bent te zijn en daarmee met het geheel. En dan kan de energie stromen en ben je jezelf, overal en altijd, net als Max.

Wens je een heel fijn weekend!

Hartelijke groeten van

Helma Lieberwerth

week 12 – 24 maart 2017

PS Wil je deze uitzending van Pauw zien, klik dan hier.

No Comments Yet.

Leave a comment