Ellen Lelieveld

Ellen Lelieveld QuaningMijn hart ligt in de service verlenende sector. Al sinds ik een klein meisje ben heb ik binnen ons ondernemersgezin geleerd dat een tevreden klant van levensgroot belang is voor het bestaansrecht van een bedrijf.

Tegelijkertijd heb ik geleerd dat het minimaal  zo belangrijk is om goed voor jezelf te blijven zorgen. Sommigen lopen tegen het stellen van grenzen aan ten opzichte van werkgever of collega’s. Anderen gaan met zo veel hart voor de onderneming aan zichzelf voorbij, dat werken met plezier van binnenuit dreigt te verdwijnen of erger, verdwenen is. Een positief gevoel dat juist van belang is, wil je je in je klant of gast kunnen verplaatsen en hem of haar binnen de gestelde kaders naar tevredenheid van dienst kunnen zijn.

Tijdens mijn loopbaan heb ik kennisgemaakt met Quaning. Ik heb daar nog steeds veel profijt van. Wat ik dankzij Quaning ervaar, dat gun ik anderen ook.

Door mijn ervaring als ondernemer zowel als werknemer creëer ik een laagdrempeligheid waardoor men zich gauw op zijn gemak voelt, ongeacht zijn of haar functie binnen de onderneming.

 

“Ik heb het als heel bijzonder ervaren en ik heb me zeer op mijn gemak gevoeld. Er vielen steeds meer puzzelstukjes op zijn plaats. Het werkt nog steeds door en heeft me “lucht” gegeven. Ik zal het een ander zeker aanbevelen en deel de ervaring nog steeds met anderen.”

 

“Ik vond het een hele bijzondere ervaring. Het resultaat was ook verbluffend.”

 

xtense

 

Contact