Helma Lieberwerth

Helma Lieberwerth Quaning portret sept16Na jarenlang in verschillende functies in de destijds pionierende IT markt gewerkt te hebben, maakte Helma Lieberwerth (1962) begin jaren 90 de stap naar het zelfstandig ondernemerschap. Eerst als paranormaal therapeut in haar eigen praktijk. Een paar jaar later als trainer/coach in het bedrijfsleven. Ze begeleidde duizenden mensen: van directie tot uitvoerend medewerker en werkzoekende, in de meest verschillende branches. Basis van haar inzet was het bewust worden van dat wat er in de onderstromen voor zorgde dat het resultaat was zoals het was en hoe dat te verbeteren als dat nodig was: het onzichtbare zichtbaar maken door er woorden aan te geven.
Zij leidde op verzoek ook trainers, coaches en consultants op om te coachen en trainen zoals zij dat deed.

Helma zag dat er veel tijd, energie en geld besteed werd aan persoonlijke en bedrijfsontwikkeling. In haar optiek met veel te weinig rendement. Ook zag zij verspilling van talent, door de verkeerde mens op de verkeerde werkplek. Met alle zakelijke en persoonlijke gevolgen van dien. Dat moest anders kunnen. Dat verlangen leidde tot de ontwikkeling van de methodiek Quaning.

Helma zet haar talenten met name in bij mensen die anderen begeleiden of leiding geven om die het beste uit zichzelf en degene die ze begeleiden te laten halen, zodat zij vanzelfsprekend hun unieke bijdrage leven ten gunste van anderen.

Dat betekent in de praktijk dat Helma werkt met bijvoorbeeld coaches, consultants, trainers, opleiders, teamleiders, ondernemers, managers, directeuren. Uiteraard met Quaning. Door hen op te leiden tot Quaner of door hen te begeleiden bij het bereiken van persoonlijke en bedrijfsdoelen.

"Helma weet donders goed waar ze mee bezig is, vol empathie en zachtheid, maar is compleet onbuigzaam als het gaat over integriteit en loyaliteit. Daar zie ik in haar frêle verschijningsvorm haar indrukwekkend stevige kern. Ook als het slecht uitkomt, of als het veel gedoe gaat opleveren zal zij kiezen voor dat wat goed is.
Zij loopt haar eigen pad, met zachte schreden en in haar eigen tempo, maar zonder maar een ogenblik haar doel uit het oog te verliezen.
Ondertussen brengt ze met haar begeleidingsmethodiek Quaning een aardverschuiving tot stand in de levens van mensen en in organisaties.
En en passant zet ze ook de cocahingswereld op zijn kop met haar innovatieve aanpak.
Bij zo iemand wil ik graag in de buurt zijn."

- Marianne Driessen, Driewerf Advies & Mentoring

"Helma belichaamt het Quaning-gedachtegoed: ze doet waarvoor zij gebakken is. Ook als dat minder conventioneel lijkt of is, blijft zij trouw aan zichzelf. En daardoor nodigt zij anderen ook uit om dat zelf te doen. Ik ben dankbaar dat ik haar ontmoet heb!" - Ingrid Aarsman, Regisseur van Mogelijkheden

"Je denkt na over je zelf maar het gaat ook vanzelf zonder dat je nadenkt. Prima reflectie met resultaat omdat het vanuit jezelf komt. Het tegenovergestelde van een trucje. Het is effectief. Helma heeft mij prima begeleid, erg scherp." - Henk Bolkenbaas, rector Luzac Utrecht

"Hoe mooi zou de wereld zijn als iedereen deed waarvoor hij of zij gebakken is?” Vanuit deze missie heeft Helma Lieberwerth diverse groepsbijeenkomsten voor de Communicatiewinkel verzorgd. Zowel ten kantore van de Communicatiewinkel zelf, als op het unieke congrescentrum Kontakt der Kontinenten. We hebben buitengewoon veel positieve reacties mogen ontvangen van onze aangesloten communicatieprofessionals. Helma heeft hen op een aandachtige en betrokken wijze uitgenodigd mee te gaan op een persoonlijke ontdekkingstocht naar hun uniciteit. Zij heeft er hiermee voor gezorgd dat de deelnemers na de sessies op een andere wijze in het (werkend) leven zijn gaan staan." - Patrick Riet, Communicatiewinkel

Logo-level-five-quaning-beeldmerk-CMYK

Contact