lessphp fatal error: load error: failed to find /var/www/vhosts/44/252836/webspace/siteapps/WordPress-401310/htdocs/wp-content/themes/theme53366/bootstrap/less/bootstrap.lesslessphp fatal error: load error: failed to find /var/www/vhosts/44/252836/webspace/siteapps/WordPress-401310/htdocs/wp-content/themes/theme53366/style.less Keuzestress: rondjes draaien of richting geven en gaan? - Quaning

Keuzestress: rondjes draaien of richting geven en gaan?

Anjana Jagernath QuaningJe bent een Young Professional van de nieuwe generatie. Je wilt werk waarmee je je financieel kunt onderhouden en ook dat dit je voldoening geeft, dat je er gelukkig van wordt, dat je er een verschil mee maakt. Hoe maak je de keuzes om een baan te vinden die het beste uit beide werelden heeft?
Je leeft in een tijd met ruime mogelijkheden, veel keuzes en vrijheid. Als je zoveel keuzemogelijkheden hebt, hoe hak je dan de knoop door?
Ervaar je daarbij keuzestress of keuzeverlamming? Ben je geneigd keuzes uit te stellen of minder snel te maken? Blijf je daardoor rondjes draaien op de rotonde?
Dit zijn enkele vragen die typerend zijn voor de nieuwe generatie professionals, ook wel de Y-Generatie, Einstein Generatie of Millennials genoemd. Misschien wel herkenbaar voor jou. Hoe kom je van de rotonde af als het gaat om keuzes maken in je loopbaan?

Initiatief nemen voor je toekomst
Dat was ook de vraag waarop Stefan, een professional uit die Y-Generatie, een antwoord wilde. Stefan stond voor de keuze om nog een vervolgstudie studie op te pakken of op zoek te gaan naar een fulltime baan. Hij wilde van zijn lakse houding af, van het achterover leunen en maar zien of het goed komt, van het uitstellen van keuzes. Stefan wilde stappen nemen om van zijn loopbaan een succes te maken.

Tijdens het Quaning-RGprogram dat ik met hem deed ontdekte hij dat zijn houding ten opzichte van keuzes maken, kwam door wat hij in de eerste 10 jaar van zijn leven heeft gezien, gehoord en ervaren over geld en welvaart. Stefan is opgegroeid in een omgeving waar altijd alles in overvloed aanwezig was. Hij hoefde weinig tot niets te doen voor geld en welvaart, want anderen in zijn LFQ Quaning Anjana Jagernath Benjamin 14apr16omgeving zorgden dat het er altijd was. Stefan beseft nu dat hij zelf initiatief moet nemen voor zijn toekomst. En ook dat hij anderen kan inspireren om zelf initiatief te nemen voor hun toekomst, dat je om welvaart te hebben ook iets moet doen. Stefan heeft ook inzicht gekregen dat wanneer hij iets doet wat hij leuk vindt en wat bij hem past, hij meer gemotiveerd is om er voor te gaan. Door alle inzichten weet Stefan welke kant hij op wil gaan in zijn loopbaan. Hij kiest er voor om nog een vervolgstudie op te pakken zodat hij straks werk kan gaan doen wat hij leuk vindt en zelf kan bouwen aan zijn toekomst en welvaart. Hij is nu in staat om daarvoor doelgerichte keuzes te maken en op de rotonde de voor hem juiste richting te gaan.

Dilemma doorbrekende keuzes
Dankbaar ben ik dat ik als loopbaanbegeleider Young Professionals met dilemma’s in hun loopbaan kan begeleiden met Quaning om dilemma doorbrekende keuzes te maken. Keuzes die echt het verschil maken in hun loopbaan en in hun leven. Richting geven en gaan; doelbewuste keuzes maken, werk doen waarvoor je bedoeld bent en waar je gelukkig van wordt, dat gun ik iedereen.

Your life is a reflection of your choices. Choose to know your Careers Purpose so you can make breakthrough career choices for a happy and succesful professional life” – Anjana Jagernath

Anjana Jagernath
14 april 2016

Illustratie: Benjamin Wijngaarden

Lees ook andere artikelen uit het LFQ Magazine of een van de blogs geschreven door Quaners over hun ervaringen met Quaning.

No Comments Yet.

Leave a comment