Langdurige uitval door stress verleden tijd

Angelique met QCZiekteverzuim in Nederland is sinds het jaar 1996 niet meer zo laag geweest als nu, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) afgelopen week. Het CBS schrijft de daling onder meer toe aan de kwakkelende economie in de laatste jaren. Werknemers melden zich mogelijk minder snel ziek, met als zorgwekkend gevolg meer stress op de werkvloer en een hoger aandeel psychisch verzuim. Uitval door stress is de afgelopen vijf jaar acht keer zo hoog geworden. Als je weet dat een verzuimdag een bedrijf al snel € 250 kost, en dat de gemiddelde verzuimduur bij burn-out 189 dagen is, dan ligt hier een serieuze uitdaging voor het bedrijfsleven. En dus ook voor mij, als coach!

Veel mensen willen voldoen aan een bepaald beeld of aan de eisen van hun omgeving. Ze verliezen zichzelf daarin en ervaren stress. Ik werd coach met de intentie om deze mensen weer in hun kracht te zetten. Ik merkte op dat alleen ‘praten’ onvoldoende was om snel en duurzaam resultaat te krijgen. En zocht de samenwerking met professionals op het gebied van lichaamswerk, mesologie, EMDR, energetisch werk en EFT. Toch zag ik dat cliënten, die voor hun gevoel heel hard aan zichzelf en hun gedrag ‘werkten’ na verloop van tijd toch weer terugvielen in oude gewoonten.

Dit motiveerde mij om in jaarlijkse bijscholingen die ene methodiek te vinden, waarmee ik het verschil kon maken. Mijn interesse ging uit naar de nieuwste ‘brein’-inzichten, de kwantum-technologie en spiritualiteit. Ik las alles wat los en vast zat en ging naar workshops over de nieuwste natuurkundige theorieën en toepassingsmogelijkheden.

En dan ontmoet ik Helma Lieberwerth, die mij over de door haar ontwikkelde methodiek Quaning vertelt. Ik voel meteen dat dit iets heel bijzonders is. We spreken over werknemers die zo vaak op een plek binnen een bedrijf zitten, die slecht past bij ‘waar zij voor gebakken zijn’. Hun talenten worden slechts minimaal benut. Met als gevolg stress. Ze vertelt dat Quaning, gebaseerd op kwantum fysische principes, onder andere stress effectief en duurzaam aanpakt. Mensen doen vanzelfsprekend waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden, en tonen persoonlijk leiderschap.

Inmiddels ben ik 2 jaar verder. De methodiek blijkt op mijn lijf geschreven. De begeleiding is positief, methodisch, concreet en maakt het ‘onzichtbare’ zichtbaar en tastbaar. Met gegarandeerd resultaat, snel en duurzaam. Mijn cliënten, die persoonlijke of zakelijke doelen inbrengen, ervaren Quaning als wonderbaarlijk. Ze kunnen de technische kant erachter soms moeilijk bevatten, maar zijn unaniem: “Het resultaat telt!” En resultaat is er, iedere keer weer.

Kim blog Angelique apr15Cliënte Kim zegt daarover:
“Quaning heeft mij geholpen om mezelf weer opnieuw te ontdekken. De snelle resultaten die geboekt worden zijn echt ongelofelijk. Ik kan het gevoel, hoe diep ik mezelf in de put voelde zitten en geen mogelijkheden meer zag, niet meer voor de geest halen. Ik voel me een ander mens. Ik heb weer vertrouwen in mezelf, mijn ambities en wat de toekomst verder nog gaat brengen…..”

Quaning heeft mij zowel persoonlijk als zakelijk veel gebracht. Ik maak onderdeel uit van een groep inspirerende mede-Quaners en maak elke dag mee dat cliënten hun doelen halen en weer vol energie en drive de deur uitstappen. Ik ben blij dat ik doe wat ik heel graag doe en op deze manier mijn ‘steentje’ bijdraag aan de grote maatschappelijke uitdaging die stress heet.

Stel je voor dat alle mensen datgene doen waar ze goed in zijn, blij van worden, energie van krijgen en een verschil mee maken? In hoeverre doe JIJ dat op dit moment……..?


Angelique van den Donk
8 april 2015

Lees ook andere artikelen uit het LFQ Magazine of een van de blogs geschreven door Quaners over hun ervaringen met Quaning.

No Comments Yet.

Leave a comment