Meriam Mulders

Meriam Mulders QuaningMeriam Mulders (1962) heeft een jarenlange ervaring op het gebied van (interim) management en transitie management voor de financiële dienstverlening en de gezondheidszorg. Daarnaast treedt ze de laatste jaren steeds meer op als personal coach van directie leden, managers, bestuurders en ondernemers.

Na ruim 20 jaar ervaring als (transitie) manager in de financiële dienstverlening en de gezondheidszorg, sturend op efficiency, kostenbeheersing en het realiseren van targets, is haar overtuiging dat een organisatie pas echt groeit als je bereid bent om in mensen te blijven investeren. Mens en organisatie zijn voor haar onlosmakelijk met elkaar verbonden.

“Als mensen doen waar ze goed in zijn, de ruimte krijgen om te groeien, zijn ze daarin veelal gelukkig. Het resultaat is dat de organisaties waarin ze werkzaam zijn bloeien en nog succesvoller zijn (people, planet, profit).

Als manager heb ik altijd getracht in mensen te investeren, met de juiste opleidingen, begeleidingstrajecten, ontwikkelcursussen etc. om van daaruit de juiste man/vrouw op de juiste plek te plaatsen.

De kennismaking met Quaning heeft mij in laten zien dat dit de methodiek is waarmee elk individu, elke ondernemer, elke onderneming succesvol kan zijn.

De inzichten die Quaning geeft, maken dat je de weg vindt naar wie je werkelijk bent en waarvoor je “gebakken” bent. Je ontdekt waar jouw kracht ligt en gaat er meteen mee aan de slag.

Met Quaning begin je aan het leukste en mooiste deel van je leven, het leven zoals het voor jou vanaf het begin bedoeld is.

Alles wat ik aan ervaringen, kwaliteiten en vaardigheden heb ontwikkeld in mijn professionele loopbaan komt in de toepassing van de Quaning-methodiek samen.

Ik ben open, resultaatgericht, ondernemend, mens- en klantgericht, daadkrachtig, innovatief, commercieel, bruggenbouwer, inspirator, verbinder, integer en intuïtief.

Mijn aanpak is erop gericht om ondernemers, directies, management(teams) en individuen binnen organisaties te begeleiden bij het realiseren van hun (leiderschaps-) doelstellingen om succesvol te zijn, zowel zakelijk als privé.”