Nu écht blijvend resultaat!

Anita Slavenburg QuaningIn haar bedrijf Kernkracht Business Consulting begeleidt Quaner Anita Slavenburg mensen, organisaties en andere samenwerkingsverbanden bij het realiseren van persoonlijke groei, innerlijke kracht en zakelijk succes.

In deze blog-reeks ‘Ervaringen met Quaning’ vertelt zij over haar begeleiding van een Quanee die nu weer levenslust en perspectief ervaart.

Anita: “Mijn Quanee komt bij me omdat ze erg enthousiast is over de Quaning-methodiek. Ze zet mijn begeleiding in met het  Quaning-RGprogram. Ze loopt vast in haar leven en voelt zich erg depressief. Ze legt de lat heel hoog voor haarzelf en moet van alles. Ze laat zich vooral leiden door haar hunkering naar waardering en stelt zich daardoor afhankelijk van anderen op. Een van de gevolgen is nu dat ze contacten en leuke dingen doen vermijdt om zo teleurstellingen te voorkomen.

Mijn Quanee heeft door haar levenservaring veel inzicht in zichzelf en haar patronen. Het doorbreken daarvan is echter een ander verhaal.

We kijken samen naar wat ze dan wél wil. Ze wil zich graag bewust zijn van haar eigen kwaliteiten waardoor ze weer blij is met zichzelf.

Ik maak met behulp van de software een analyse om te weten van welk thema zij zich meer bewust mag worden om haar doel te realiseren. Het thema dat naar voren komt, is ‘gender’. Ze vertelt dat dit thema een grote rol heeft gespeeld in haar jeugd. Gewoon doen, doorgaan, goed presteren en ook: het kan altijd beter. Zij heeft in haar leven altijd ‘haar mannetje’ gestaan. Het inzicht in deze sessie maakt dat zij zich nog meer bewust is van haar drang om te presteren en ‘goed te doen’.
Met de software doe ik een interventie waardoor zij als vanzelf anders gaat handelen.

De weken daarna zijn afwisselend rustig en emotioneel. Af en toe hoort ze haar kritische stemmetje nog dat zegt wat er allemaal nog beter ‘kan’. Gedurende het Quaning-RGprogram neemt de frequentie daarvan af en voelt mijn Quanee zich steeds steviger worden. Van binnenuit.

Na het Quaning-RGprogram is ze zich bewust van haar eigen kwaliteiten én is blij met zichzelf. Ze straalt rust uit, mag er van zichzelf zijn zonder daarvoor van alles te moeten doen en zegt nu als vanzelf wat ze te zeggen heeft ongeacht de mogelijke mening van een ander daarover. Ze verrast zichzelf daar soms nog mee, vertelde ze me lachend.

Ze heeft in haar leven al diverse begeleiding gehad om zich beter te voelen en nu is er écht blijvend resultaat. Haar kijk op de dingen is nu wezenlijk anders en handelt daardoor als vanzelf ook anders.
Zelf gebruikt ze de metafoor van het halfvolle glas water: “Voorheen was dat glas bij mij altijd halfleeg. En nú zie ik een half glas water als vol! Er zit water in én zuurstof!
Het mooie is dat ze nu ook echt erváárt dat ze van grote waarde is voor anderen. En dit ook uit haar omgeving terug hoort.

En ik, ik ben wederom weer heel erg dankbaar voor het prachtige werk dat ik mag doen!”


Anita Slavenburg, Quaner NL
14 januari 2015

Lees ook andere artikelen uit het LFQ Magazine of een van de blogs geschreven door Quaners over hun ervaringen met Quaning.

No Comments Yet.

Leave a comment