Van onrust naar focus en zakelijk succes

Ingrid Aarsman Quaning infoIn haar bedrijf ‘Regisseur van mogelijkheden’ begeleidt Quaner Ingrid Aarsman leiders in veranderende organisaties om een werkomgeving te creëren waarin medewerkers buitengewoon zichzelf kunnen zijn. In de blog-reeks ‘Quaning ervaringen’ presenteren we Ingrids blog over haar ervaringen met Quaning.

“Ik ontmoette de Quanee eind 2013 al een keer. Een vrouw met een enorme bevlogenheid, gehuld in onrust door de drukte waarin zij actief is. Als directeur van een goede-doelenorganisatie werkt zij met beperkte menskracht en kan zij elke euro slechts een keer uitgeven.

Dit jaar verwelkom ik haar voor een Quaning-RGprogram. Ze wil de ambitie van de organisatie nog beter realiseren door de talenten van haar medewerkers, de ambassadeurs en het bestuur optimaal te benutten. Haar invloed op het realiseren van de ambitie, als ‘leider’ van de organisatie, staat centraal in het Quaning-RGprogram dat we starten. Uit de analyse van haar Persoonlijk Informatieveld volgt de bewustwording dat zij in de eerste 10 jaar van haar leven vaak te horen heeft gekregen dat zij anders is dan anderen. Een vreemde in het gezin is. Dat heeft haar unieke bijdrage gevoed: ze waardeert mensen om wie ze zijn, onvoorwaardelijk.

Vanaf de vierde sessie staat ook de organisatie centraal. Welke thema’s spelen er binnen de organisatie die het realiseren van haar ambitie op dit moment in de weg staan? De analyse van het Bedrijfsinformatieveld laat o.a. zien dat telefoonkwaliteiten meer aandacht vragen. Zowel voor het binnenhalen als het binnenhouden van donateurs. De analyse gaf de Quanee concrete handvatten voor actie: het beoordelen of de juiste medewerkers op de juiste plek zitten en het organiseren van telefoontrainingen.

Zelf ervaart zij week na week meer rust en focus in de drukte. Ze geeft veel meer prioriteit aan het werkoverleg, ze durft keuzes te maken en ze creëert binnen het team ruimte voor talentontwikkeling. Haar medewerkers geven aan dat zij een innerlijke rust bij de Quanee ervaren en complimenteren haar daarvoor. Ook zelf wordt zij zich steeds bewuster van haar eigen talent, brengt ze het verhaal van de organisatie sterker over en verbindt ze mensen gemakkelijker aan de ambitie van de organisatie.

In slechts vijf weken tijd boekt de Quanee op organisatieniveau meerdere successen. De organisatie ontvangt een donatie van een groot fonds. Ze trekt een aantal nieuwe sponsoren voor productsponsoring aan. Ze vindt nieuwe ingangen bij fondsen en verbindt een aantal nieuwe ambassadeurs aan de organisatie.

De Quanee geeft aan het eind terug dat het Quaning-RGprogram voor haar een bijzondere ervaring is geweest. Zonder dat ze het idee had dat ze er zelf heel veel voor heeft moeten doen, realiseerde zij haar doelen, legde ze een stevig fundament in het realiseren van de ambitie. Het leek voor haar of er soms wondertjes plaatsvonden. Zoals de acquisitietraining die zij kosteloos aangeboden kreeg, net na de analyse over de telefoonkwaliteiten binnen de organisatie. Haar dankbaarheid voor de resultaten is groot.

Die van mij ook. Wat een rijkdom dat ik met een begeleidingsmethodiek als Quaning in korte tijd zoveel voor haar en haar organisatie heb kunnen betekenen!”

Ingrid Aarsman
Regisseur van Mogelijkheden
oktober 2014

Lees ook andere artikelen uit het LFQ Magazine of een van de blogs geschreven door Quaners over hun ervaringen met Quaning.

No Comments Yet.

Leave a comment