Op het podium…

Sylvia Heistek Quaning Podium 7okt1524 september 2015 stond ik zichtbaar te stralen op het podium. Ik had een evenement georganiseerd in Wormer voor lokale ondernemers met het thema “Het Bedrijf van de Toekomst”. Om ondernemers te inspireren op hun weg naar de toekomst had ik verschillende sprekers uitgenodigd. Zij spraken over technologische ontwikkelingen en welke invloed deze hebben op de toekomst van je bedrijf. Ook werd belicht hoe je je staande houdt in een toekomst vol veranderingen.

Voordat ik op dat podium kon staan, daar is heel wat aan vooraf gegaan. In de eerste 10 jaar in mijn leven heb ik belangrijke ervaringen opgedaan die te maken hebben met je plek kwijt zijn en onzichtbaar zijn. In het tegenovergestelde, je plek hebben en zichtbaar zijn, ligt dus mijn verlangen. Dat is mijn zijnsintentie. Ik ben er om mensen en bedrijven hun plek zichtbaar in te laten nemen. Om zelf ook zichtbaar te zijn en mijn plek in te nemen.

En ik deed het al, voor een gedeelte. In mijn carrière ben ik werkzaam geweest in account- en projectmanagement marketing communicatie waarin de opdracht lag de waarde van producten en diensten van een bedrijf zichtbaar te maken. Dat lag al in lijn met mijn zijnsintentie. Het werd veel mooier en vervullender toen ik met Quaning mensen en bedrijven ging begeleiden. Zo konden zij duurzaam hun plek innemen en zichtbaar zijn.

Bruisen
Dan ga je bruisen van de energie. Een teken dat je echt doet waarvoor je gebakken bent, zoals Helma Lieberwerth, de ontwikkelaar van Quaning, altijd zegt. En dat deed ik ook, op dat podium, de 24ste september. Hoe mooi is dat.

Sylvia Heistek Quaner QuaningIk bleef ook nog rustig toen ik om 15.05 uur het bericht kreeg dat de eerste spreker in de file vast stond. Om 15:30 zouden we de eerste bezoekers ontvangen … Een vervangende spreker werd direct geregeld. Tussen de bedrijven door sprak ik met hem en paste ik mijn presentatie aan. Ik heb veel complimenten over de rustige manier waarop ik de boodschap bracht gekregen. En gelukkig vonden de bezoekers de vervangende spreker erg goed.

Vleugels
Doen wat bij je past, geeft je vleugels. Ik vond het heerlijk om op het podium te staan. Zichtbaar te zijn. Mensen te inspireren. Elkaar beter te leren kennen. Ze een goede georganiseerde ervaring mee te geven. En ik kan je zeggen, dat smaakt naar meer… Om zelf te doen en om zoveel mogelijk mensen en ondernemers zelf dat podium te laten pakken!

Sylvia Heistek
7 oktober 2015

Lees ook andere artikelen uit het LFQ Magazine of een van de blogs geschreven door Quaners over hun ervaringen met Quaning.

No Comments Yet.

Leave a comment