Met plezier succesvol acquireren

Anita Slavenburg QuaningIn een netwerkgesprek met een startende ondernemer sprak ik over Quaning en de bijzondere resultaten die een Quaning-RGprogram – gegarandeerd- oplevert. Zij was erg enthousiast en gaf meteen aan: dán mag je mij wel helpen!

Bijna een jaar geleden is zij gestart met een eigen re-integratiebedrijf. Ze geeft aan dat dit werk echt voor haar gemaakt is en heeft ook voldoende cliënten om te begeleiden. Echter het aanbieden van een geschikte werkplek aan haar cliënten om te re-integreren is minder makkelijk. Ze heeft daarvoor meer klanten – werkgevers waar ze haar cliënten plaatst – nodig en de werving daarvan stagneert.

In de eerste sessie – de TAKE-OFF – kijken we naar wat ze wil bereiken in dit Quaning-RGprogram. Samen formuleren we haar doel: Ik heb een breed netwerk om succesvol en met plezier mijn cliënten te plaatsen. De analyse met de software geeft aan dat het thema ‘aardig’ haar weerhield om haar doel te bereiken. Ze herkent het meteen: “Ik wilde vroeger altijd aardig gevonden worden. Dat bepaalde in grote mate wat ik deed of zei”. Dat speelt ook een rol bij het benaderen van klanten. “Voor cliënten kun je meteen wat betekenen. Die kan je helpen. En dus aardig zijn…. Bij klanten is dat anders” zegt ze.

Ik kijk haar vragend aan en ik zie dat er wat bij mijn Quanee gebeurt….. Ze wordt zich ineens bewust van haar eigen gedachtegang… En realiseert zich dat het juist óók haar missie is om klanten te helpen. En van daaruit die werkgevers juist veel te bieden heeft!

Foto lampen bij blog Anita Slavenburg 3jun15Conform de opbouw van het Quaning-RGprogram vult mijn Quanee dagelijks haar Q-report in en hebben we wekelijks een Quaning-sessie. Al snel ervaart zij meer energie en doet als vanzelf meer en ook meer gefocust voor haar onderneming. En op haar eigen unieke wijze benadert zij potentiële klanten, door ‘gewoon’ bij hen aan te bellen. Dát noem ik nog eens koude acquisitie!

Bij de vierde sessie – de INTENSIFYING – doe ik met behulp van de software ook een business analyse. Uit de analyse komt ‘verkoop sluiten en volgende stappen’. Spot on herkenbaar voor mijn Quanee. Op basis hiervan start zij de week erna met het in kaart brengen van werkzaamheden die geschikt zijn om haar cliënten die zij op dit moment al begeleidt, te kunnen plaatsen.

Na zeven weken sluiten we het Quaning-RGprogram af en ziet ze zichzelf én haar bedrijf weer bloeien. Zij is in de afgelopen weken iemand tegengekomen die klant geworden is. Door haar cliënten bij hem te plaatsen op een werkplek die aansluit bij hun mogelijkheden, verwezenlijkt hij zijn jongensdroom. Symbool van een groot project dat exact aansluit bij dat wat haar drijft!”


Anita Slavenburg
3 juni 2015

 

 

Foto lampen: Image courtesy of Twobee at FreeDigitalPhotos.net

Lees ook andere artikelen uit het LFQ Magazine of een van de blogs geschreven door Quaners over hun ervaringen met Quaning.

No Comments Yet.

Leave a comment