Regie hebben over werk en leven

Ingrid Aarsman vierkant jan15In haar bedrijf 'Regisseur van mogelijkheden' begeleidt Quaner Ingrid Aarsman leiders in veranderende organisaties om een werkomgeving te creëren waarin medewerkers buitengewoon zichzelf kunnen zijn. In de blog-reeks ‘Quaning ervaringen’ presenteren we Ingrids blog over haar ervaringen met Quaning.

"Ik had het goed gezien: er straalde iets!

Een liefdesrelatie die stukliep, werk dat minder succesvol was dan ze hoopte, in een sekte gezeten waar haar zelfverzekerdheid, haar eigenwaarde een deuk op hadden gelopen. Sterker nog: ze had daardoor een flinke bijsmaak overgehouden aan persoonlijke ontwikkeling.

Ik wil weer regie over mijn werk en leven! Dat benoemde mijn Quanee (vrouw, 52) stellig als doel voor deze sessie. Ik merk bij veel mensen die ik begeleid, dat hun aandacht ligt bij datgene waar ze tegenaan lopen, waar ze vanaf willen. Een reactie die ik vaak na een sessie krijg is: alleen aldoor te benoemen wat ik wel wil voelde ik mij al veel lichter. Een lonkend perspectief, dat is het.

Met de software deed ik een analyse  van het Persoonlijke Informatieveld van mijn Quanee. Van welk thema mocht zij zich bewust(er) worden zodat zij vanzelfsprekender haar doel zou bereiken? De analyse gaf het thema ‘gemak’ aan. We raakten erover in gesprek op basis van haar betekenis van dit thema: dat activiteiten meer vanzelf gaan.

Ze benoemde haar ervaringen, het voorbeeldgedrag in haar jeugd en de boodschappen die ze meegekregen had. Ze is opgegroeid in een gezin waarin er van je verwacht werd dat je de moeilijke route kiest. De weg van de meeste weerstand. Woekeren en ploeteren met je talenten. Onder het moto: no pain no gain.

Het gedachtegoed van Quaning gaat ervan uit dat je ervaringen, het voorbeeldgedrag en boodschappen uit de eerste 10 jaar van je leven input geven om je zijnsintentie optimaal te leven. Haar werk nu: informatie leesbaar en begrijpelijk maken voor mensen in een kwetsbare positie. Het hen gemakkelijker maken. Alle lessen die zij in haar jeugd had gehad, hebben een bijdrage geleverd aan haar kwaliteiten in dit redactiewerk. Er viel een korte stilte en het kwartje viel. De zwaarte van de lessen losten op in de rijkheid van de levensschool. Het inzicht leek een injectie voor haar eigenwaarde.

Ik deed een interventie met de software en we rondden het gesprek af. Mijn Quanee ging naar huis met een opgewekt, licht gevoel. Na een week sprak ik haar weer en vroeg ik hoe het gegaan was. Er leek beweging te komen in haar werk: ze had actie ondernomen in het zich zelfverzekerder profileren in haar professie, een professional vroeg haar spontaan of ze haar gegevens toe wilde sturen. Nog een week later mailde ze mij dat er dingen in haar leven gebeuren die vanzelf lijken te gaan, die haar dichter bij haar doel brengen zonder dat zij zich daar verschrikkelijk voor in heeft hoeven te spannen.

Ik had het goed gezien. Er straalde iets in haar toen ze na de sessie de deur uitliep."

Ingrid Aarsman
Regisseur van mogelijkheden
juli 2014

Lees ook andere artikelen uit het LFQ Magazine of een van de blogs geschreven door Quaners over hun ervaringen met Quaning.

No Comments Yet.

Leave a comment