Start-up!

the-next-women-quaning-helma-lieberwerthTerwijl ik de training voor de Quaners aan het voorbereiden ben, speur ik mijn geheugen af. Op zoek naar voorbeelden van leiderschap, het onderwerp van deze training. Ik denk na over verschillen in leiderschap, daar hebben we de afgelopen week voorbeelden genoeg van voorbij zien komen in het nieuws. Ik denk na over werkelijk verlangen en iets doen voor een ander. Opeens zit ik in gedachten in een van de HvU-gebouwen op de Uithof in Utrecht. Daar was ik afgelopen week In een ruimte vol met jonge ondernemende studentes. Over leiderschap gesproken.

Pitchen
Het was dus internationale vrouwendag, afgelopen woensdag. En ook al heb ik niets met die heel specifieke ‘wij vrouwen’-events, iets in de uitnodiging van The Next Woman maakte dat ik er toch gehoor aan gaf. Ik voelde dat ik er naar toe wilde. Een paar studentes en net afgestudeerden zouden hun start-up pitchen. Dat vind ik sowieso leuk. Daarna zou er gespard worden met de andere deelnemers, over dat waar ze tegenaan lopen in de opbouw van hun bedrijf. En om daar natuurlijk een oplossing voor te vinden. Soms een beetje zenuwachtig, maar vol passie werd er gepresenteerd.

Idee
Aan tafel praten we daarna in kleine groepjes door. Over de gepresenteerde startups, maar ook over andere nieuwe businessideeën. Met aan elke tafel een expert, een vrouw die ervaring heeft op het gebied van bijvoorbeeld financiering, regelgeving of zoals ik op het gebied van ondernemen. De meest verschillende ideeën komen voorbij. Ik merk dat er van alles verteld kan worden, maar dat ik toch eerst de basis wil horen. Wat was je eerste idee? Waarom? Waarom doe je dit? Wat is jouw unieke bijdrage en hoe geef je die in dit idee vorm. Wat zou ik deze dames over een jaar of 5 graag weer eens spreken.

Wens je een heel fijn weekend!

Hartelijke groeten van

Helma Lieberwerth

week 10 – 10 maart 2017

No Comments Yet.

Leave a comment