Je talenten inzetten in je onderneming

do_what_you_love-sylvia-heistek-quaning

In 2016 is er een recordaantal ondernemingen gestart: 192.672. Een groei van 3% ten opzichte van 2015. Dat brengt het totaal in Nederland op 1.832.812 ondernemingen. Elk van deze ondernemingen is gestart door een ondernemer met een intentie en de ambitie iets voor elkaar te krijgen. Het klinkt simpel, voor jezelf beginnen, drie woorden die in iets meer dan een seconde zijn uitgesproken. Deze woorden duiden het begin van de reis die een ondernemer maakt. Op deze reis ontdekt de ondernemer waar hij goed in is door de inzet van zijn talenten. Daarover gaat deze blog van Quaner Sylvia Heistek.

Er komt een ondernemer kennismaken. Zij wil haar onderneming laten groeien. Door te ontdekken wat haar uniek maakt en wat zij daarmee bijdraagt. Nu is ze teveel bezig in de waan van de dag. Er komen te weinig opdrachten binnen.

Een ondernemer die precies weet waarom zij doet wat ze doet is een succesvol ondernemer. Deze helderheid zorgt voor een scherpe focus op het verwezenlijken van haar ambitie. Zodra ze ontdekt waar het voor haar precies om draait, kan ze daar gehoor aan geven op een manier die ervoor zorgt dat ze haar doelen bereikt. Voorheen liet ze zich verleiden tot projecten waarin ze zich gefrustreerd voelde doordat ze weinig waardering ontving. In onze gesprekken maak ik voor haar inzichtelijk hoe ze vooruitgang boekt.

Door het samen ontdekken van de waarde in wat zij heeft meegemaakt in de eerste 10 jaar van haar leven, komt ze erachter dat dat maakt wie ze is. Een multitalent, want dat is ze. En door uit te vinden waarvoor ze er is begrijpt ze waarom ze werkzaam is in verschillende vakgebieden. Het is haar ding om te werken in situaties waar die speciale vaardigheden nodig zijn die zij in huis heeft. Het levert haar een natuurlijke flow op.

We spreken naderhand af om bij te praten. Ze vertelt dat ze nu goed gevulde weken heeft vol opdrachten waarin ze doet waar ze goed in is. Ze weet wat ze te doen heeft. Dit jaar zal haar omzet meer dan verdubbelen.

Sylvia Heistek
1 maart 2017

No Comments Yet.

Leave a comment