lessphp fatal error: load error: failed to find /var/www/vhosts/44/252836/webspace/siteapps/WordPress-401310/htdocs/wp-content/themes/theme53366/bootstrap/less/bootstrap.lesslessphp fatal error: load error: failed to find /var/www/vhosts/44/252836/webspace/siteapps/WordPress-401310/htdocs/wp-content/themes/theme53366/style.less TEAM rendement - Quaning

TEAM rendement

team-quaningTogether Everyone Achieves More, kort gezegd TEAM. Is van het woord een acroniem gemaakt of andersom. Het is mij een raadsel. Vind het wel een mooie: met elkaar bereikt iedereen meer. Zo zou het moeten zijn. Alles is ten slotte verbonden met alles. Van de week sprak ik een leidinggevende over een paar van haar medewerkers waar ik een Quaning-RGprogram mee had gedaan. Over ‘Together Everyone Achieves More’ gesproken ...

Human capital
Het was al een tijdje geleden dat we elkaar hadden gezien. Ze belde me toen op om me uit te nodigen voor een lunchafspraak. Altijd gezellig! Tijdens de lunch kwam de aap al snel uit de mouw. Ze liep er bij een aantal teamleden tegenaan dat ze het idee had dat er veel meer in hen zat dan dat eruit kwam. Ze gunde het haar teamleden zo dat ze echt toch hun recht kwamen, en wilde voor het bedrijf dat er optimaal rendement uit ‘human capital’ werd gehaald. Ze presteerden eigenlijk best wel aardig, maar toch, er kon op beide fronten winst behaald worden. Of ik daar met Quaning iets mee kon.

Verwachtingen
Tsja, het antwoord was simpel. We zouden met het hele team aan de slag kunnen met een Team-Quaning, maar haar voorkeur ging er toch echt naar uit om met een deel van het team aan de slag te gaan. Dus stelde ik voor om eerst maar eens kennismakingsafspraken te plannen. Samen met de manager en het teamlid door te spreken waar de wensen nu precies liggen. Heldere afspraken maken over de verwachtingen. Het teamlid kennis te laten maken met mij en met onze werkwijze. Zo gezegd zo gedaan. Het was de start van een boeiende periode.

Verademing
Elk teamlid doorliep zijn eigen Quaning-RGprogram Personal. Met zijn eigen doel. En toch allemaal ook met het uitvinden wat nu precies zijn of haar zijnsintentie is. Om daar vandaan nog beter talenten in te zetten, als vanzelf. Dat leverde mooie dingen op. Energie en plezier kwamen vrij en werden ingezet. Er kwam bijna letterlijk lucht en riumte in de afdeling. Verantwoordelijkheden, extra taken, ze werden vanzelf opgepakt. Er werd echt op eigen benen gestaan. Het was voor haar als leidinggevende een verademing. Het werkte ook nog aanstekelijk op andere teamleden. Een nieuwe vibe met een blik nog meer op ‘vooruit’. Opeens werden er ook extra nieuwe opdrachten ontvangen. Over persoonlijke en bedrijfswinst gesproken! Dit is wat ze voor ogen had gehad.

Winst
Tijdens het evaluatiegesprek dromen de leidinggevende en ik nog even door. Stel je nu eens voor dat toch alle teamleden van haar afdeling precies doen waarvoor ze gebakken zijn, vanuit flow, op een plek in de organisatie waar hun talenten optimaal tot hun recht komen, en dat dat ook op alle andere afdelingen binnen het bedrijf zo is. Wat zou dat dan wel niet opleveren, persoonlijk en zakelijk .... Zo nemen we afscheid van elkaar, girls-on-a-mission, wordt vervolgd!

Wens je een heel fijn weekend!

Hartelijke groeten van

Helma Lieberwerth

week 20 – 19 mei 2017

No Comments Yet.

Leave a comment