Pascale blogIn haar bedrijf Powerfull People begeleidt Quaner Pascale Roubroeks veel mensen in hun professionele ontwikkeling en begeleidt zij verandertrajecten binnen bedrijven. In de blog-reeks ‘Quaning ervaringen’ presenteren we Pascales blog over haar ervaringen met Quaning.

“In mijn werk zie ik regelmatig dat, ondanks alle training en coaching, mensen terugvallen in oud gedrag. Best frustrerend als je met ziel en zaligheid aan je ontwikkeling gewerkt hebt. Ik vertel je graag welk duurzaam resultaat Quaning één van mijn Quanees heeft gebracht.

Enthousiast komt ze binnen. Een jonge vrouw, begin dertig. Leidinggevende in een grote organisatie. Ze heeft veel gedaan aan persoonlijke en professionele ontwikkeling en is benieuwd wat Quaning haar kan brengen.

Op haar werk gebeurt veel. Ze wil meer van zichzelf laten zien, meer invloed uitoefenen op haar omgeving. Ze wil naar een hoger niveau doorgroeien. Een vacature bij een ander bedrijf trok haar aandacht. Een mooie job! Uitdagend, meer verantwoordelijkheid, leiding geven aan een grote afdeling. Gaaf om te doen, maar is ze daar wel goed genoeg voor? Misschien eerst nog groeien in het huidige werk. NOG een extra training? Ze wordt gek van al die vragen in haar hoofd. Al dat getwijfel aan zichzelf. Ze wil daar van af. Ze wil vertrouwen in haar eigen kracht. Haar Quaning-doel is: ik sta in mijn kracht.

Met de Quaning-software analyseer ik haar Persoonlijk Informatieveld. Wat is het thema waarover zij in de eerste 10 jaar van haar leven informatie heeft opgeslagen in haar Persoonlijk Informatieveld. Het thema waarvan ze zich bewuster mag worden om nog beter in verbinding te zijn met zichzelf en daardoor haar Quaning-doel makkelijker en duurzaam te bereiken. Uit de analyse komt het thema ‘onvolmaaktheid’.

Ik vraag haar wat ze in haar eerste 10 levensjaren heeft gezien, gehoord en ervaren als het gaat om ‘onvolmaaktheid’. Ze vertelt dat zij vroeger de boodschap meegekregen heeft dat ze nooit goed genoeg was. Ze is altijd maar op zoek gegaan naar hoe ze zichzelf “beter” kon maken. Ze wordt stil. Kwartjes vallen. Nu weet ze waar haar “bewijsdrang” vandaan komt. Ze wil dit oplossen.Foto LFQ blog Pascale sept14

De Quaning Communicator analyseert objectief welke informatie mijn Quanee nodig heeft om haar doel te bereiken. De software communiceert deze informatie naar haar Persoonlijk informatieveld. We ronden af. Mijn Quanee gaat naar huis en bedankt me. “Wat een cadeautje is dit.”

Na een week vertelt ze me dat ze de kans gekregen heeft om haar leidinggevende tijdelijk waar te nemen. Vol vertrouwen heeft ze ja gezegd. Ze komt in een gremium terecht, waarin ze invloed kan uitoefenen. “Hoe bizar is dat” zegt ze en lacht. Ze gedraagt zich als gelijke tegenover haar meerdere. Het mooie is, dat ze dit vanaf het eerste moment doet. Waar ze normaliter eerst aftast en het moment aan haar voorbij zou laten gaan. Ze voelt rust en vertrouwen om zaken vanuit eigen kracht aan te pakken.

Mooie ervaringen. Bijzondere resultaten. Hoe fijn is het om mensen weer in verbinding te brengen met zichzelf en daarmee organisaties in hun kracht te zetten.

Pascale Roubroeks
Powerfull People
september 2014