Wanneer is goed, goed genoeg?

quaning-sylvia-heistek-wanneer-is-goed-goed-genoeg“Waarom aarzel ik toch in het zichtbaar maken van mijn bedrijf? Ruim op tijd schrijf ik een blog voor mijn website om deze vervolgens te laten liggen. Ik blijf erover twijfelen. Net als andere taken op mijn to-do lijst. Ik stel de stappen die nodig zijn voor mijn zichtbaarheid steeds uit. Om allerlei redenen.”

Astrid vertelt verder: “Ja, ik ben perfectionistisch ingesteld. Dat had ik vroeger al, een 9,7 krijgen maakte mij chagrijnig. Ik merk dat nu in mijn bedrijf ook. Met mijn doel om mijn bedrijf zichtbaar te maken, benaderde ik Sylvia. Ik heb haar leren kennen als iemand die continue werkt aan haar zichtbaarheid. Dat wil ik ook.

Direct in de eerste sessie werd mij duidelijk wat de oorsprong was van mijn uitstelgedrag. Het thema wat aan mij zichtbaar werd gemaakt op het computerscherm raakte mij. We bespraken het thema vasthouden. Als kind bleef ik het liefst zo dicht mogelijk bij mijn moeder. Zo voelde ik mij beschermd. Vanuit die bescherming overdenk ik elke stap. Dat is trouwens ook mijn kwaliteit, ik ben namelijk zorgvuldig. Ik wil nu van het uitstellen af. Dat wil ik anders!

En hoe anders is het geworden. Al tijdens het program wat ik met Sylvia doorliep zijn er veel kansen op mijn pad gekomen. De doelgroep die ik wil bereiken vind vanzelf de weg naar mij. Op een sportevenement sta ik te praten en uit het niets begint mijn gesprekspartner te vertellen over hetgeen waar ik haar mee kan helpen. Ik vertel zelfverzekerd over mijn bedrijf. We maken een afspraak. En ze wordt klant. Het is alsof er een deur is opengegaan. Ik straal openheid uit. Dat wordt ook tegen mij gezegd op een gegeven moment, dat ik een mooie uitstraling heb die opvalt.

Ik ervaar dat ik liever ben voor mezelf. Eerst was ik kritisch op alles wat ik deed. Nu ervaar ik dat ik goed ben zoals ik ben. Eerst wilde ik meteen het beste van het beste en nu gebeurt dat gewoon. Er heeft een positieve verandering plaatsgevonden in mezelf. Dat maakt dat ik in mijn kracht sta en ik mijn waarde realiseer.”

sylviaheistek-zww

 

 

 

 

Opgetekend door Sylvia Heistek
9 november 2016

No Comments Yet.

Leave a comment